Παρουσιάζουμε το ανακυκλωμένο νάιλον ECONYL®

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ανακυκλωμένο νάιλον;

Η όρεξή μας να δημιουργήσουμε και να αγοράσουμε νέα προϊόντα είναι άπειρη, αλλά οι πόροι του πλανήτη δεν είναι. Αυτό οδηγεί την ανάγκη μας να έχουμε επαναχρησιμοποιήσιμα και βιώσιμα υλικά για να καλύψουμε τη ζήτηση μας για νέα προϊόντα και να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε ένα καλύτερο, καθαρότερο, ασφαλέστερο περιβάλλον για εμάς και τη φύση.

Τι είναι το ECONYL®;

Το αναγεννημένο νάιλον ECONYL® είναι ένα προϊόν, κατασκευασμένο από 100% απόβλητα, που είναι απεριόριστα ανακυκλώσιμο.

Τα απόβλητα νάιλον μετατρέπονται σε αναγεννημένο νάιλον ECONYL®. Είναι ακριβώς το ίδιο με το ολοκαίνουργιο νάιλον και μπορεί να ανακυκλωθεί, να αναδημιουργηθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε νέα προϊόντα και να αγοράσετε νέα προϊόντα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε νέους πόρους.

Ακόμα δεν πείστηκες;

Τα μικροπλαστικά είναι μικροσκοπικά πλαστικά σωματίδια που συνήθως έχουν μέγεθος μικρότερο από 5 χλστ. Είναι άμεσο αποτέλεσμα υλικών με βάση το πλαστικό, όπως τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην αλιεία και τη γεωργική βιομηχανία και γενικά απόβλητα. Τα μικροπλαστικά αποτελούν τεράστια ανησυχία για την ανθρώπινη και τη θαλάσσια ζωή καθώς και για το φυσικό περιβάλλον λόγω του πόσο διαδεδομένη είναι η παρουσία τους. Βρίσκονται στους ωκεανούς μας, στον αέρα, στη βροχή, και το πιο ανησυχητικό, μέσα μας και άλλα ζωντανά πλάσματα καθώς τα καταπίνουμε εν αγνοία μας.

Προϊόντα μπροστά από την καμπύλη;

Καθώς συνειδητοποιούμε περισσότερο τη ζημιά που κάνουμε στη φύση, προσπαθούμε να κάνουμε αλλαγές όπου μπορούμε για να βοηθήσουμε. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή σχέδια για την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης σε πολλές μορφές. Ως άτομα μπορούμε όλοι να κάνουμε μικρές αλλαγές που μπορεί να ενθαρρύνουν τους μεγάλους προμηθευτές και παραγωγούς να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτά τα ζητήματα.

Και ως κατασκευαστές μπορούμε και θα παίξουμε τον ρόλο μας μεταβαίνοντας σε αυτά τα βιώσιμα υλικά όπου είναι δυνατόν. Το ECONYL® είναι ένα τέλειο παράδειγμα για να κάνετε το παραπάνω βήμα για να κάνετε τεράστια διαφορά στο περιβάλλον. Το κάνουμε αυτό όχι μόνο για να σταματήσουμε να προσθέτουμε στα συντριπτικά επίπεδα ρύπανσης που είναι ήδη εκεί έξω, αλλά για να έχουμε ενεργό αντίκτυπο στη μείωση αυτού του υπάρχοντος προβλήματος.